Leren wordt kinderspel met serious gaming

Bij ACM Opleidingen hebben we verschillende soorten van serious gaming. Denk bijvoorbeeld aan een BHV-bordspel, ontruimingsestafette of blusmatrix, maar ook aan innovatieve oplossingen zoals virtual reality. Benieuwd wat dit inhoudt of wat we nog meer hebben? Neem contact met ons op!

Serious gaming, spelend leert u snel

Serious gaming is spelenderwijs leren. En spelend leert u snel. Daarom is serious gaming serious business: een zeer effectief middel om snel en grondig te leren. Spelen is niet alleen leuk, spelen is vooral ook erg leerzaam. Door het spelelement motiveert serious gaming de cursisten serious gaming maakt het leren leuk en uitdagend, educatie wordt kinderspel.

Virtual reality, virtuele slachtoffers

In virtual reality zijn ook de slachtoffers virtueel. Situaties zijn dermate waarheidsgetrouw, dat ze zeer bruikbaar zijn om te leren. Bij ACM Opleidingen gebruiken we virtual reality bij de initiële Ambulancechauffeursopleiding. Op die manier kunnen cursisten zich bijvoorbeeld inleven wat een patiënt ervaart bij een bepaald ziektebeeld. En het mooie is, cursisten leren spelenderwijs de juiste protocollen en handelingen!