Direct contact?
Bel ons
Openingstijden
Ma-Vrij 08:00 - 17:00
Stuur een bericht
info@acmopleidingen.nl

Instructeur Pediatric Basic Life Support (PBLS)

TERUG
BEKIJK DATA EN LOCATIES

Iedereen die een gewone reanimatie cursus (BLS-AED) heeft gevolgd, kan de kennis en vaardigheden ook toepassen op kinderen en eerste hulp verlenen.

Om onderwijs te geven in kinderreanimatie dien je een speciale opleiding te volgen voor PBLS-instructeur. In deze opleiding wordt speciale aandacht besteed aan de oorzaken van een hartstilstand bij (jonge) kinderen en de vaardigheden die bij Pediatric Basic Life Support (PBLS) van toepassing zijn. Speciaal voor instructeurs, opgeleid door OSG, is het instructeurs- en cursistenpakket ‘Basale Reanimatie kinderen’ ontwikkeld. Met dit pakket heb je alles in handen om zelf een cursus te verzorgen. Tijdens de cursus PBLS kun je dit pakket uitvoerig bekijken. De cursist dient tijdens de cursus een examen af te leggen. Daarnaast wordt de kandidaat-instructeur tijdens de cursus voortdurend geëvalueerd op inzet, gedrag en de omgang met de materialen. Deze evaluatie wordt ook meegenomen in de eindbeoordeling.

Na het positief afsluiten van de opleiding Pediatric Basic Life Support ben je “Instructeur Kandidaat”. Je dient dan nog tweemaal onder begeleiding van een ervaren instructeur les te geven. Als het tweemaal lesgeven onder begeleiding goed is verlopen, word je ingeschreven als volledig instructeur. Vanaf dit moment ben je bevoegd om zelfstandig de cursussen volgens de richtlijnen van de NRR te verzorgen.

Inhoud cursus
De volgende onderwerpen komen in de cursus Pediatric Basic Life Support (PBLS) aan de orde:

Definities en pathofysiologie van de circulatie- en ademhalingsstilstand bij kinderen.
Diagnostiek en uitvoering van basale reanimatie bij kinderen.
Reanimatie in relatie tot verdrinking en onderkoeling.

Leerdoelen
Na het doorlopen van de cursus PBLS ben je in staat om:

  • Specifieke (patho-)fysiologie bij kinderen te beschrijven.
  • De essenties in praktisch handelen te benoemen.
  • Onderscheid te maken in handelen, op basis van leeftijdsgroepen.
  • Reanimatiehandelingen toe te passen op jonge en oudere kinderen.
  • Bijzondere reanimatiesituaties te beschrijven en handelend op te treden in geval van verdrinking, eventueel met onderkoeling.

 

De cursus Instructeur Pediatric Basic Life Support (Instructeur PBLS) is gepland van 13.30 – 17.30 uur. De opfriscursus is altijd van 13.30 tot 15.30 uur. Tip: Wil je ook de BLS opfriscursus volgen? Het is mogelijk deze aansluitend te doen aan de PBLS-Opfriscursus. Je dient je hiervoor wel apart in te schrijven onder de genoemde cursus met dezelfde datum.

Accreditatie

Basis:                        

ABC 16

V&VN 8

NAPA 6

VSR 6

Opfris:

ABC 12

V&VN 2

NAPA 2

VSR 2

ACM Opleidingen | Beter voorbereid

ACM Opleidingen biedt opleidingen op het gebied van bedrijfshulpverlening (BHV), zorg en voor hulpdiensten zoals ambulance, brandweer en politie. ACM Opleidingen is sterk in het aanbieden van incompanytrainingen en maatwerkprogramma’s. Unieke vaardigheden trainen die nodig zijn om adequaat in het werkveld te kunnen handelen. Je zekerder voelen omdat je wéét wat je moet doen. Daar zorgt ACM Opleidingen voor. ACM Opleidingen stimuleert alert en daadkrachtig werken.

Door regulier onderwijs te combineren met de nieuwste vormen van online leren en interactieve simulaties, is ACM Opleidingen in staat om aan te sluiten bij de individuele leerbehoefte van de cursist. Aangevuld door de hands-on praktijkervaring van de docenten, resulteert dit in een optimaal leerrendement voor de medewerker én de organisatie.

In goed gezelschap

Jaarlijks verzorgen wij trainingen voor meer dan 20.000 cursisten. Onder andere voor:

Opleidingen met kwaliteit

Onze opleidingen zijn erkend en worden kwalitatief ondersteund door de volgende keurmerken: