Direct contact?
Bel ons
Openingstijden
Ma-Vrij 08:00 - 17:00
Stuur een bericht
info@acmopleidingen.nl

Immediate Life Support (ILS)

TERUG
BEKIJK DATA EN LOCATIES

Tijdens de cursus Immediate Life Support besteden we uitgebreid aandacht aan het herkennen van een verslechterende patiënt en het voorkomen van reanimatie.

Wanneer reanimatie onafwendbaar blijkt, wordt het SIT/MET-team aangevuld met het reanimatieteam. De OSG/ACM cursus ILS behandelt de theorie en het systematisch en methodisch opstarten van reanimatie in teamverband. Naast het uitvoeren van de verschillende deelvaardigheden wordt er veel nadruk gelegd op de communicatie en veiligheid (CRM). De scenario’s worden afgestemd op een specifieke doelgroep. Dit maakt de cursus geschikt voor diverse settings. Deze cursus is officieel gecertificeerd door de Nederlandse Reanimatie Raad en de European Resuscitation Council.

Inhoud cursus
Aanleren van reanimatie van volwassenen in teamverband aan de hand van lezingen, skill-stations en scenario-onderwijs:

  • Herkenning van de ernstig zieke patiënt en de preventie van een cardiorespiratoir arrest.
  • Informatieoverdracht.
  • Crew Resource Management.
  • Reanimatie in teamverband.
  • Advanced Life Support algoritme (protocol).
  • Basic Airway Management en beademing.
  • Defibrillatie.
  • Post reanimatiezorg.

De training ILS is een praktische eendaagse cursus. ILS is gericht op het starten van reanimatie bij een vitaal bedreigde patiënt. Bij de reanimatie wordt gebruik gemaakt van de hulpmiddelen die doorgaans op een verpleegafdeling of zorginstelling voorhanden zijn.

Accreditatie

ABAN 6

NVSHV 8

V&VN 6

VSR 6

NAPA 6

ACM Opleidingen | Beter voorbereid

ACM Opleidingen biedt opleidingen op het gebied van bedrijfshulpverlening (BHV), zorg en voor hulpdiensten zoals ambulance, brandweer en politie. ACM Opleidingen is sterk in het aanbieden van incompanytrainingen en maatwerkprogramma’s. Unieke vaardigheden trainen die nodig zijn om adequaat in het werkveld te kunnen handelen. Je zekerder voelen omdat je wéét wat je moet doen. Daar zorgt ACM Opleidingen voor. ACM Opleidingen stimuleert alert en daadkrachtig werken.

Door regulier onderwijs te combineren met de nieuwste vormen van online leren en interactieve simulaties, is ACM Opleidingen in staat om aan te sluiten bij de individuele leerbehoefte van de cursist. Aangevuld door de hands-on praktijkervaring van de docenten, resulteert dit in een optimaal leerrendement voor de medewerker én de organisatie.

In goed gezelschap

Jaarlijks verzorgen wij trainingen voor meer dan 20.000 cursisten. Onder andere voor:

Opleidingen met kwaliteit

Onze opleidingen zijn erkend en worden kwalitatief ondersteund door de volgende keurmerken: