Direct contact?
Bel ons
Openingstijden
Ma-Vrij 08:00 - 17:00
Stuur een bericht
info@acmopleidingen.nl

Advanced Life Support (ALS)

TERUG

Professionele benadering, acute interventies en werken in teamverband

De cursus Advanced Life Support is bedoeld voor artsen, gespecialiseerd verpleegkundigen en paramedici en is gericht op het aanleren van specialistische reanimatie van een volwassene in teamverband. Communicatie en een goede samenwerking binnen het team zijn van essentieel belang. Aan de hand van lezingen, workshops, skills-stations en scenario-onderwijs leer je een structurele en methodische werkwijze aan.

Iedere zorginstelling moet maatregelen treffen voor de herkenning, stabilisatie en eventuele resuscitatie van een acute patiënt. Vaak wordt hiervoor een reanimatieteam in het leven geroepen. Om tijdig en adequaat in actie te kunnen komen, zijn een goede samenwerking binnen het team en een methodische benadering van de patiënt essentieel.

Een doelgerichte en op de praktijk toegespitste ALS cursus levert de deelnemers aan het reanimatieteam een zeer belangrijke bijdrage aan een gestructureerde benadering en professionele behandeling van de acute patiënt.

Leren door doen
ACM Opleidingen gelooft in leren door doen. Niet toekijken dus, maar oefenen! Deze cursus wordt gegeven in het OLV-ziekenhuis in Aalst, waar we beschikken over diverse skills-stations, trainingsfaciliteiten en leermiddelen. Met een doordachte leermethode geven onze ervaren ALS instructeurs de reanimatieteamleden het vertrouwen dat zij kunnen handelen in de meest uiteenlopende acute situaties. Theorie en praktijk worden met elkaar afgewisseld, waarbij iedere deelnemer uitgebreid de gelegenheid krijgt het geleerde te oefenen.

Vereiste vooropleiding: Arts of verpleegkundige (afd. Spoed, IZ, CCU, MUG)
Cursusmateriaal: ERCmanual Advanced Life Support (inclusief)

Wil je meer informatie over de actuele cursusdata? Neem dan contact met ons op.

ACM Opleidingen B.V. is een BRC erkend opleidingsinstituut.

ACM Opleidingen | Beter voorbereid

ACM Opleidingen biedt opleidingen op het gebied van bedrijfshulpverlening (BHV), zorg en voor hulpdiensten zoals ambulance, brandweer en politie. ACM Opleidingen is sterk in het aanbieden van incompanytrainingen en maatwerkprogramma’s. Unieke vaardigheden trainen die nodig zijn om adequaat in het werkveld te kunnen handelen. Je zekerder voelen omdat je wéét wat je moet doen. Daar zorgt ACM Opleidingen voor. ACM Opleidingen stimuleert alert en daadkrachtig werken.

Door regulier onderwijs te combineren met de nieuwste vormen van online leren en interactieve simulaties, is ACM Opleidingen in staat om aan te sluiten bij de individuele leerbehoefte van de cursist. Aangevuld door de hands-on praktijkervaring van de docenten, resulteert dit in een optimaal leerrendement voor de medewerker én de organisatie.

In goed gezelschap

Jaarlijks verzorgen wij trainingen voor meer dan 20.000 cursisten. Onder andere voor:

Opleidingen met kwaliteit

Onze opleidingen zijn erkend en worden kwalitatief ondersteund door de volgende keurmerken: