Direct contact?
Bel ons
Openingstijden
Ma-Vrij 08:00 - 17:00
Stuur een bericht
info@acmopleidingen.nl

VIL-VCU

TERUG

Ben je intercedent bij een uitzendorganisatie die personeel levert aan VCA-gecertificeerde bedrijven? Of bij een uitzendorganisatie die VCU-gecertificeerd is of wil worden? Dan moet je een diploma Veiligheid voor Intercedenten en leidinggevenden VCU (VIL-VCU) hebben.

Met het VIL-VCU-diploma laat je zien dat je basiskennis hebt over veiligheid, gezondheid en milieu en dat je deze kennis kunt toepassen in het belang van de mensen die je uitleent. Je kent de wet- en regelgeving, kunt gevaarlijke situaties en handelingen herkennen én weet hoe je deze kunt voorkomen. Ook ben je een volwaardig aanspreekpunt voor opdrachtgevers, management en uitgeleende medewerkers. Kortom: met VIL-VCU op zak weet je wat er van je als intercedent verwacht wordt.

Tijdens deze cursusdag krijg je les in een kleine groep waar veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. Eerst wordt alle lesstof doorgenomen en natuurlijk staat de hele dag de koffie, thee en koekjes voor je klaar!
We bereiden een stevige lunch, want op een lege maag kun je niet denken! Het examen wordt digitaal afgenomen aan het einde van de dag (examengeld is inbegrepen). Je krijgt direct te horen of je bent geslaagd.

Lesonderdelen
– Wet- en regelgeving
– Begrip risico’s, preventie en oorzaken
– Beheersmaatregelen, basisoorzaken en ijsbergtheorie
– Rol uitzendbureau in keten van veiligheid
– Herkennen onveilige handelingen en situaties
– Herkennen en ontstaan van ongevallen en ongevallen rapportage
– Werkvergunningen, besloten ruimtes
– Branden & explosies, gevaarlijke stoffen
– Gereedschappen en machines
– Hijsen, tillen, dragen, struikelen, uitglijden en vallen
– Werken op hoogte
– Lassen / elektriciteit
– Persoonlijke beschermingsmiddelen
– Europese richtlijnen
– Methodes om veilig werken te bevorderen
– Organiseren / houden van Toolbox vergaderingen
– VCU certificering, veiligheidsprocedures / taakrisicoanalyse
– Risico- en beheersmaatregelen van geluid, elektriciteit en asbest
– Bedrijfsnoodplan en ergonomie

Het examen wordt digitaal afgenomen direct na afloop van de cursus (examengeld is inbegrepen). De uitslag is na afloop van het examen direct bekend.

Het VIL-VCU examen in andere talen (€ 60,- extra)
Wij bieden het VIL-VCU Examen ook aan in andere talen. Wil je hier meer informatie over of staat jouw taal hier niet bij? Neem dan even contact met ons op.

  • Nederlands
  • Engels

Voorleesexamen
Vanaf 1 januari 2007 is VIL-VCU in voorleesvorm helaas niet meer toegestaan.

Personal Safety Logboek (groene boekje)
Het genummerde boekje van water- en scheurvast papier identificeert en documenteert de houder in drie talen. Het bevat de informatie om te beoordelen of deze bepaalde werkzaamheden kan of mag verrichten, en beschrijft kennis, vaardigheden en taakgeschiktheid.

ACM Opleidingen; beter voorbereid!

ACM Opleidingen biedt opleidingen op het gebied van bedrijfshulpverlening (BHV), zorg en voor hulpdiensten zoals ambulance, brandweer en politie. ACM Opleidingen is sterk in het aanbieden van incompanytrainingen en maatwerkprogramma’s. Unieke vaardigheden trainen die nodig zijn om adequaat in het werkveld te kunnen handelen. Je zekerder voelen omdat je wéét wat je moet doen. Daar zorgt ACM Opleidingen voor. ACM Opleidingen stimuleert alert en daadkrachtig werken.

Door regulier onderwijs te combineren met de nieuwste vormen van online leren en interactieve simulaties, is ACM Opleidingen in staat om aan te sluiten bij de individuele leerbehoefte van de cursist. Aangevuld door de hands-on praktijkervaring van de docenten, resulteert dit in een optimaal leerrendement voor de medewerker én de organisatie.

U bent in goed gezelschap

Jaarlijks verzorgen wij trainingen voor meer dan 20.000 cursisten. Onder andere voor:

Opleidingen met kwaliteit

Onze opleidingen zijn erkend en worden kwalitatief ondersteund door de volgende keurmerken: