Direct contact?
Bel ons
Openingstijden
Ma-Vrij 08:00 - 17:00
Stuur een bericht
info@acmopleidingen.nl

VCA VOL

TERUG
BEKIJK DATA EN LOCATIES

Snel je VCA geregeld hebben? Tijdens deze cursusdag krijg je les in een kleine groep waar veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. Eerst wordt alle lesstof doorgenomen en natuurlijk staat de hele dag de koffie, thee en koekjes voor je klaar!
We bereiden een stevige lunch, want op een lege maag kun je niet denken! Het examen wordt digitaal afgenomen aan het einde van de dag (examengeld is inbegrepen). Je krijgt direct te horen of je bent geslaagd.

VCA is een afkorting voor VGM (Veiligheid Gezondheid en Milieu) Checklist Aannemers. Met een VCA diploma kun je aantonen dat je op de hoogte bent van de veiligheidsregels op de werkvloer. De VCA is niet wettelijk verplicht, maar wel erg handig om op zak te hebben. Bovendien eisen steeds meer werkgevers dat hun (onder-) aannemers over een VCA diploma beschikken.

De VCA-VOL cursus wordt aangeboden voor alle leidinggevende medewerkers die werken in de bouw, industrie, petrochemie of bedrijven met soortgelijke activiteiten. Daarnaast is deze cursus geschikt voor ZZP’ers. Er is geen vooropleiding nodig.

Lesonderdelen
– Wet- en regelgeving
– Risico’s, preventie en oorzaken
– Beheersmaatregelen, basisoorzaken en ijsbergtheorie
– Rol uitzendbureau in keten van veiligheid
– Herkennen onveilige handelingen en situaties
– Herkennen en ontstaan van ongevallen en ongevallen rapportage
– Werkvergunningen, besloten ruimtes
– Branden & explosies, gevaarlijke stoffen
– Gereedschappen en machines
– Hijsen, tillen, dragen, struikelen, uitglijden en vallen
– Werken op hoogte
– Lassen / elektriciteit
– Persoonlijke beschermingsmiddelen
– Europese richtlijnen
– Methodes om veilig werken te bevorderen
– Organiseren / houden van Toolbox vergaderingen
– VCA certificering, veiligheidsprocedures / taakrisico-analyse
– Risico- en beheersmaatregelen van geluid, elektriciteit en asbest
– Bedrijfsnoodplan en ergonomie

Alleen VCA VOL examen doen? Bekijk de examendata en locaties en schrijf direct in

Het VCA VOL examen in andere talen
Wij bieden het VCA VOL Examen ook aan in andere talen. Wil je hier meer informatie over of staat jouw taal hier niet bij? Neem dan even contact met ons op.

  • Nederlands
  • Engels
  • Duits
  • Frans

Personal Safety Logboek (groene boekje)
Het genummerde boekje van water- en scheurvast papier identificeert en documenteert de houder in drie talen. Het bevat de informatie om te beoordelen of deze bepaalde werkzaamheden kan of mag verrichten, en beschrijft kennis, vaardigheden en taakgeschiktheid.

Naast de VCA-VOL cursus kun je bij ons ook terecht voor:

  • VCA-Basisveiligheid: De VCA cursus gericht op operationele medewerkers. Minder onderwerpen, korter examen (40 vragen).

ACM Opleidingen | Beter voorbereid

ACM Opleidingen biedt opleidingen op het gebied van bedrijfshulpverlening (BHV), zorg en voor hulpdiensten zoals ambulance, brandweer en politie. ACM Opleidingen is sterk in het aanbieden van incompanytrainingen en maatwerkprogramma’s. Unieke vaardigheden trainen die nodig zijn om adequaat in het werkveld te kunnen handelen. Je zekerder voelen omdat je wéét wat je moet doen. Daar zorgt ACM Opleidingen voor. ACM Opleidingen stimuleert alert en daadkrachtig werken.

Door regulier onderwijs te combineren met de nieuwste vormen van online leren en interactieve simulaties, is ACM Opleidingen in staat om aan te sluiten bij de individuele leerbehoefte van de cursist. Aangevuld door de hands-on praktijkervaring van de docenten, resulteert dit in een optimaal leerrendement voor de medewerker én de organisatie.

In goed gezelschap

Jaarlijks verzorgen wij trainingen voor meer dan 20.000 cursisten. Onder andere voor:

Opleidingen met kwaliteit

Onze opleidingen zijn erkend en worden kwalitatief ondersteund door de volgende keurmerken: