Direct contact?
Bel ons
Openingstijden
Ma-Vrij 08:00 - 17:00
Stuur een bericht
info@acmopleidingen.nl

Ontruimingsoefening

TERUG

Deze cursus is geschikt voor bedrijven, instellingen en overheden met BHV’ers met een geldig BHV certificaat,

De ontruimingsoefening is een generale repetitie van een ongeval of calamiteit. Na afloop evalueert onze deskundige de oefening met alle BHV’ers, waarbij de leermomenten en verbeterpunten besproken worden. Het is mogelijk om een ontruiming ‘droog’ te oefenen met een tabletop ontruimingsoefening.

Wat kun je verwachten?
We starten met een voorbespreking waarin de doelstellingen worden besproken. Vervolgens wordt zo mogelijk zonder ontruimingssignaal geoefend, waarna de knelpunten worden besproken. Hierna volgt de ontruimingsoefening in totaliteit.

Lesonderwerpen
• Doornemen taken en verantwoordelijkheden van de BHV- organisatie.
• Communicatie tijdens een calamiteit.
• Simulatie-oefening (generale repetitie of tabletop).
• Praktische uitvoeroefening (procedure).
• Aanvulling met bedrijfsspecifieke onderdelen.

Resultaat
• Evaluatie door professionele instructeur
• Verslaglegging

Met deze repetitie voldoet de organisatie aan de wettelijke verplichting om jaarlijks een ontruimingsoefening te houden. Daarnaast levert de oefening mogelijke verbeterpunten op. De oefenleider legt de oefening vast in een verslag. Dit faseverslag met daarin de doelstellingen, resultaten, manco’s en knelpunten krijgt de opdrachtgever van ons.
De opdrachtgever kan de geconstateerde manco’s laten verhelpen door ACM Opleidingen. De veiligheidsdeskundige kan adviseren in problemen die te maken hebben met de werkwijze van de bedrijfshulpverleningsorganisatie en voorstellen doen voor verbetering van de procedures.

ACM Opleidingen verzorgt deze oefening op locatie. Zo kan er optimaal geoefend worden om te ontruimen.
Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

ACM Opleidingen | Beter voorbereid

ACM Opleidingen biedt opleidingen op het gebied van bedrijfshulpverlening (BHV), zorg en voor hulpdiensten zoals ambulance, brandweer en politie. ACM Opleidingen is sterk in het aanbieden van incompanytrainingen en maatwerkprogramma’s. Unieke vaardigheden trainen die nodig zijn om adequaat in het werkveld te kunnen handelen. Je zekerder voelen omdat je wéét wat je moet doen. Daar zorgt ACM Opleidingen voor. ACM Opleidingen stimuleert alert en daadkrachtig werken.

Door regulier onderwijs te combineren met de nieuwste vormen van online leren en interactieve simulaties, is ACM Opleidingen in staat om aan te sluiten bij de individuele leerbehoefte van de cursist. Aangevuld door de hands-on praktijkervaring van de docenten, resulteert dit in een optimaal leerrendement voor de medewerker én de organisatie.

In goed gezelschap

Jaarlijks verzorgen wij trainingen voor meer dan 20.000 cursisten. Onder andere voor:

Opleidingen met kwaliteit

Onze opleidingen zijn erkend en worden kwalitatief ondersteund door de volgende keurmerken: