Direct contact?
Bel ons
Openingstijden
Ma-Vrij 08:00 - 17:00
Stuur een bericht
info@acmopleidingen.nl

Coördinator BHV Basis

TERUG

In de cursus coördinator BHV basis leer je om de vertaalslag van BHV-beleid naar uitvoering te maken. Ook leer je over het voorkomen en beperken van calamiteiten. En vinden toch calamiteiten plaats, dan ben je in staat om deze te evalueren. 

Ieder bedrijf is op basis van de Arbo-wet verplicht een bedrijfshulpverleningsorganisatie (BHV) te hebben. Hoeveel mensen daar deel vanuit maken is geheel afhankelijk van de aard van de organisatie, de hoeveelheid personeel en bezoekers en de risico’s waar het bedrijf mee te maken heeft. Uitzendkrachten tellen ook mee in deze verplichting.
Als zzp’er ben je niet verplicht om BHV te hebben, mits je echt helemaal alleen werkt. Toch af en toe klanten, bezoekers of vakantiekrachten over de vloer? Dan geldt de BHV-verplichting wel.

Incompany of op locatie
Je kunt bij ons de BHV training incompany afnemen of op één van onze locaties bij jou in de buurt. Heb je vragen? Neem dan even contact met ons op, we helpen je graag!

Dagindeling
De training BHV Coördinator/Hoofd BHV duurt in zijn geheel drie dagen. Tijdens de eerste twee dagen wordt met de cursisten de theorie behandeld. Daarbij wordt ook gekeken naar de eigen organisatie.
Tussen dag twee en drie zit ongeveer 18 weken. Het is de bedoeling dat de cursist deze tijd gebruikt om de examenopdracht uit te werken: het maken van een stappenplan om een eigen BHV organisatie neer te zetten. Dit plan wordt op de laatste dag gepresenteerd en er volgt een theorie examen.
Onder meer de volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Wet- en regelgeving
  • Taken en eisen BHV
  • Arbobeleid
  • Van RIE naar Organisatie BHV
  • Opzet en beheer BHV Organisatie

Diploma
De examinering bestaat uit twee delen. De beoordeling van het stappenplan en een examen (multiple choice).
Ben je geslaagd? Dan ontvang je een diploma en, indien gewenst, een pasje. Na het behalen van het diploma dient er ieder jaar een herhalingstraining gevolgd te worden om kennis en vaardigheden op niveau te houden. De herhalingscursus kun je ook bij ons volgen.

Het examen wordt afgenomen volgens de normen van het NIBHV of volgens de examenrichtlijnen van ACM Opleidingen.

ACM Opleidingen | Beter voorbereid

ACM Opleidingen biedt opleidingen op het gebied van bedrijfshulpverlening (BHV), zorg en voor hulpdiensten zoals ambulance, brandweer en politie. ACM Opleidingen is sterk in het aanbieden van incompanytrainingen en maatwerkprogramma’s. Unieke vaardigheden trainen die nodig zijn om adequaat in het werkveld te kunnen handelen. Je zekerder voelen omdat je wéét wat je moet doen. Daar zorgt ACM Opleidingen voor. ACM Opleidingen stimuleert alert en daadkrachtig werken.

Door regulier onderwijs te combineren met de nieuwste vormen van online leren en interactieve simulaties, is ACM Opleidingen in staat om aan te sluiten bij de individuele leerbehoefte van de cursist. Aangevuld door de hands-on praktijkervaring van de docenten, resulteert dit in een optimaal leerrendement voor de medewerker én de organisatie.

In goed gezelschap

Jaarlijks verzorgen wij trainingen voor meer dan 20.000 cursisten. Onder andere voor:

Opleidingen met kwaliteit

Onze opleidingen zijn erkend en worden kwalitatief ondersteund door de volgende keurmerken: