Direct contact?
Bel ons
Openingstijden
Ma-Vrij 08:00 - 17:00
Stuur een bericht
info@acmopleidingen.nl

BHV basis cursus (klassikaal)

TERUG
Download brochure
BEKIJK DATA EN LOCATIES

Wat moet je als werknemer doen in geval van brand? Wat zijn de eerste handelingen bij een ongeval? Wie neemt de leiding bij het alarmeren en neemt contact op met hulpdiensten? De BHV’er is onmisbaar in deze situaties. 

Ieder bedrijf is op basis van de Arbo-wet verplicht een bedrijfshulpverleningsorganisatie (BHV) te hebben. Hoeveel mensen daar deel vanuit maken is geheel afhankelijk van de aard van de organisatie, de hoeveelheid personeel en bezoekers en de risico’s waar het bedrijf mee te maken heeft. Uitzendkrachten tellen ook mee in deze verplichting.
Als zzp’er ben je niet verplicht om BHV te hebben, mits je echt helemaal alleen werkt. Toch af en toe klanten, bezoekers of vakantiekrachten over de vloer? Dan geldt de BHV-verplichting wel.

Incompany of op locatie
Je kunt bij ons de BHV training incompany afnemen of op één van onze locaties bij jou in de buurt. Heb je vragen? Neem dan even contact met ons op, we helpen je graag!

Dagindeling
De BHV basis training bestaat uit twee onderdelen, een EHBO en een brand en ontruimingsgedeelte. Deze onderwerpen worden in twee lesdagen behandeld.
Het brand en ontruimingsgedeelte bestaat uit twee dagdelen, een dagdeel wordt brand en de verschillende blusmiddelen behandeld, het andere dagdeel komt de ontruiming aan bod.

  • Brand en de gevaren bij brand
  • Gebruik blusmiddelen
  • Taken BHVer bij ontruiming

EHBO bestaat ook uit twee dagdelen, een dagdeel wordt de spoedeisende eerste hulp behandeld, het andere dagdeel de niet-spoedeisende eerste hulp. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Reanimatie
  • Bedienen AED
  • Gebruik verbandmiddelen
  • Herkennen ziektebeelden

Diploma
De examinering bestaat uit het behalen van verschillende competenties, zoals het kunnen reanimeren en bedienen van de AED, het kunnen gebruiken van verschillende blusmiddelen en een examen (multiple choice). Ben je geslaagd? Dan ontvang je een diploma en, indien gewenst, een pasje. Na het behalen van het diploma dient er ieder jaar een herhalingstraining gevolgd te worden om kennis en vaardigheden op niveau te houden. De herhalingscursus kun je ook bij ons volgen.

Het examen wordt afgenomen volgens de normen van het NIBHV of volgens de examenrichtlijnen van ACM Opleidingen.

ACM Opleidingen | Beter voorbereid

ACM Opleidingen biedt opleidingen op het gebied van bedrijfshulpverlening (BHV), zorg en voor hulpdiensten zoals ambulance, brandweer en politie. ACM Opleidingen is sterk in het aanbieden van incompanytrainingen en maatwerkprogramma’s. Unieke vaardigheden trainen die nodig zijn om adequaat in het werkveld te kunnen handelen. Je zekerder voelen omdat je wéét wat je moet doen. Daar zorgt ACM Opleidingen voor. ACM Opleidingen stimuleert alert en daadkrachtig werken.

Door regulier onderwijs te combineren met de nieuwste vormen van online leren en interactieve simulaties, is ACM Opleidingen in staat om aan te sluiten bij de individuele leerbehoefte van de cursist. Aangevuld door de hands-on praktijkervaring van de docenten, resulteert dit in een optimaal leerrendement voor de medewerker én de organisatie.

In goed gezelschap

Jaarlijks verzorgen wij trainingen voor meer dan 20.000 cursisten. Onder andere voor:

Opleidingen met kwaliteit

Onze opleidingen zijn erkend en worden kwalitatief ondersteund door de volgende keurmerken: