Beheerder brandmeldinstallatie

De brandweer eist van organisaties met een brandmeldinstallatie dat zij hun eigen beheerder brandmeldcentrale hebben. ACM Opleidingen verzorgt deze opleiding in 3 dagdelen. 

Verplicht

Bedrijven die hun pand moeten voorzien van een brandmeldinstallatie, zijn ook verplicht om ervoor te zorgen dat er een gecertificeerde beheerder brandmeldinstallatie is. Deze persoon is verantwoordelijk voor de bediening, periodieke controle en preventief onderhoud van de installatie. Ook is de beheerder het eerste aanspreekpunt voor de brandweer, bijvoorbeeld als de brandweer twijfelt of een brandmelding klopt.

Inhoud van de opleiding:

  • Wet- en regelgeving
  • Voorschriften, normen en eisen brandmeldinstallaties
  • Klein onderhoud
  • Beheer en invullen logboek
  • Verantwoordelijkheden van de beheerder

De werking en het testen van de brandmeldinstallatie wordt uitgelegd door de leverancier. Op onze locaties in Elburg en Purmerend kunnen we u hier eventueel bij ondersteunen.

Voor wie

Bedrijven die een brandmeldinstallatie hebben.

Programma

3 dagdelen

Kosten

€ 278,-

Theorie

Klassikaal door middel van een lesboek

Praktijk

Aan de hand van praktijkopdrachten op papier leert de deelnemer de brandmeldcentrale gebruiken in noodsituaties.

Certificering

NIBHV-certificaat

Inclusief

Lunch, koffie/thee

Werkvorm

In drie dagdelen wordt met name de theorie behandeld en doen we enkele praktijkopdrachten op papier. De praktische uitleg van de brandmeldinstallatie krijgt u van de leverancier. Tijdens het derde dagdeel vindt het examen plaats.

Resultaat

Na het volgen van de cursus ‘beheerder brandmeldinstallatie’ beschikt de deelnemer over alle noodzakelijke theoretische en praktische kennis die noodzakelijk is voor het uitvoeren van zijn taken. De cursist wordt daarmee de officieel opgeleide persoon zoals vastgelegd in de norm NEN 2654-1 voor brandmeldinstallaties.

Benodigde vooropleiding

Het is wenselijk dat de deelnemers vertrouwd zijn met techniek en technische problemen van installaties. Bovendien is het belangrijk dat hij bekend is met de alarmorganisatie van het bedrijf en het belang onderschrijft van een snelle alarmopvolging.

Locatie

Bij u of op één van onze locaties.

Aanmelden

Meld u direct aan voor de opleiding Beheerder brandmeldinstallatie bij u in de buurt!
 
Schrijf nu in!

Benieuwd naar welke mogelijkheden er nog meer zijn?